Ove godine naše turističko preduzeće jača saradnju sa kulturno umjetničkim institucijama čime obogaćuje svoju turističku ponudu koja će biti praćena i večernjim obilaskom jedne od najatraktivnijih destinacija u Crnoj Gori, Lipske pećine.

Večernji ljetnji kulturno umjetnički sadržaj uvodimo učešćem u IV FORTECA Međunarodnom Festivalu Filma u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti na Cetinju, Turističkom organizacijom Cetinje, Ambasadom Švedske u Crnoj Gori i Filmskim centarom Crne Gore. Festival je svečano otvoren na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju 25. maja projekcijom filma „Bazen“ reditelja Anderša Lennberga gdje je zvanično najavljeno da će četiri filma biti prikazana na platou (parkingu) ispred prostorija našeg preduzeća.

Ovom prilikom naši posjetioci će po prvi put imati priliku da posjete bioskop na otvorenom na Lipskoj pećini i uživaju u djelima švedsko nordijske kinematografije. Nakon projekcije pozivamo svu publiku da utiske koje će na njih ostaviti djela filmske umjetnosti sumiraju među umjetničkim djelima koje je milionima godina kreirala priroda u kraškom podzemlju Crne Gore.

Večernji obilazak Lipske pećine posebno je zadovoljstvo, posebno kada se iz tame seoskog okruženja uđe u prostrane obasjane pećinske dvorane. Povodom otvaranja večernjeg programa obezbijedili smo popust od 30% na ulaznice za Pećinsku turu obije večeri (28. i 29. maja).

Pozivamo sve zainteresovane da se jave na naš dobro poznati broj telefona 067 00 30 40 radi rezervacije mjesta čiji će broj biti ograničen.