Lipska pećina je zvanično otvorena za posjete od 10. maja. Iako smo dugo čekali da krenemo sa našom osnovnom aktivnošću, obilaskom podzemnog bogatstva prirode Crne Gore, nijesmo bili besposleni. U želji da osvježimo ambijent i doprinesemo atraktivnosti naše cjelokupne ponude, odlučili smo da redizajniramo vozić i proširimo kapacitete kafe bara Lipa.

Tokom godina našega rada, vozić je postao veoma prepoznatljiv dio našeg brenda. To je prvo što naši pristigli gosti ugledaju na parkingu i sredstvo koje će ih mirisnim seoskim putem prevesti do ulaska u ambijent u kom će se osjetiti „kao na drugoj planeti“.

Već u voziću kreću reakcije oduševljenja izazvane ljepotom Dobrskog sela i Nacionalnih parkova Skadarsko jezero i Prokletije i ne prestaju u narednih sat vremena koliko traje obilazak pećine.

Niko se ne raduje voziću kao naši najmlađi posjetioci i čim ga spaze, hrle ka njemu. Da bismo dodatno zagolicali njihovu maštu, a istovremeno ispratili trendove i interesovanja današnje omladine, spoljašnjost našeg vozića prekrili smo grafitima. Među mnogobrojnim motivima mogu se uočiti svima poznate pećinske formacije poput stalaktita i stalagmita, korisne informacije poput našeg veb sajta, kao i datum kada ja naša pećina po prvi put zvanično otvorena za turističke posjete. Raznobojni oblici nanešeni slobodnom rukom umjetnika odraz su i našeg optimizma i iskrenog vjerovanja da će se ove turističke sezone cijela Crna Gora šareniti od posjetilaca.

Kao dodatna potvrda našem optimizmu, proširili smo i kapacitet kafića za četiri stola koja smo sami dizajnirali i izradili od eko materijala. Stolovi i klupe urađeni su u rustičnom stilu u skladu sa okruženjem, a u pripremi je i jedinstvena ponuda koja će vas dočekati u našem kafiću. Kafe bar je otvoren svakog dana od 10:00 do 16:00 časova, a od jula mjeseca moći ćete nas posjetiti i u večernjim časovima.

Kao i prethodnih godina, nudimo pet obilazaka svakog dana, uključujući vikend i praznike, sa početkom u 10:00, 11:30, 13:00, 14:30 i 16:00h. Rezervacija karata nije potrebna, ali se preporučuje dolazak 15 minuta prije početka ture radi kupovine karata i smještanja u vozić u skladu sa mjerama za suzbijanje širenja koronavirusa. Napominjemo da je upotreba maski obavezna tokom cijele ture, to jest i u voziću i unutar pećine.

Sve dodatne i nove informacije dostupne su na našem sajtu kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.