• Popusti od 30% do 50% u jutarnjem terminu.

Popusti na cijene karata svake godine postoje u periodima predsezone i postsezone upravo iz razloga da bi naše lokalno stanovništvo moglo da nas posjeti po povoljnijim uslovima. Ni ova godina nije izuzetak. Naše preduzeće je za otvaranje sezone odobrilo sljedeće popuste na cijene ulaznica za obilazak speleološkog objekta Lipska pećina.

Lipska pećina jutarnji popusti za otvaranje sezone 2020Jutarnji popusti – u terminu u 10h.

     • U prvoj sedmici od 1. do 7. juna popust od 50%.
     • U drugoj sedmici od 8. do 14. juna popust od 40%.
     • U trećoj sedmici od 15. do 21. juna popust od 30%.

Popusti važe samo za termin u 10h i mjesta nije potrebno rezervisati unaprijed. Sve što treba da uradite je da dodjete na parking Lipske pećine 15 minuta prije termina i kupite svoje ulaznice.

 

 • Rad organizovan u skladu sa preporukama NKT-a – otvaranje kasnije nego prethodnih godina.

U skladu sa preporukama i mjerama izdatih od strane NKT i Ministarstva zdravlja Crne Gore povodom suzbijanja pandemije virusa COVID-19, ove godine Lipska pećina nije bila u mogućnosti da nastavi tradiciju i počne sa radom 1. aprila. Do trenutka kada su mjere počele da popuštaju pećina je bila zatvorena. Kako smo u prethodnom periodu bili spriječeni obavljati našu osnovnu djelatnost, što je svakako tura

pećinom, aktivnosti smo usmjerili na pripreme za predstojeću turističku sezonu. U sezoni koja je pred nama rad ćemo organizovati u skladu sa preporukama NKT-a.

Lipska pećina jutarnji popusti za otvaranje sezone 20201

Istorija koja traje milionima godina

Svoju priču Lipska pećina priča već šest miliona godina kroz stalni žubor i kapanje vode, nastanak i neprestani razvoj mnogobrojnih i raznovrsnih pećinskih ukrasa, kao i suptilne kretnje jedva vidljivih organizama koji su u njoj pronašli svoje prirodno stanište. Sticajem nesvakidašnjih okolnosti otkrivena prije oko 200 godina i od tog trenutka predstavljala je nepresušni izvor vode za lokalno stanovništvo. Ubrzo nakon što je otkrivena njen značaj prepoznaje i Petar II Petrović Njegoš. Fasciniran ljepotom podzemlja, Njegoš inicira i prva istraživanja Lipske pećine te zbog toga i jedna od najljepših dvorana nosi njegovo ime.

Nakon samo pet godina od otvaranja Lipsku pećinu prepoznaju i preporučuju mnogi međunarodni turistički sajtovi. TripAdvisor sertifikat odličnosti Lipska dobija već tri godine za redom, a ovaj sajt je svrstava među pet mjesta koja se moraju posjetiti na turi Crnom Gorom.

Stopama naših predaka danas i mi obilazimo najljepše i najskrovitije kutke crnogorskog podzemlja. I u ovoj godini Lipska nestrpljivo čeka posjetioce koji neminovno postaju dio njene bajkovite priče.

Lipska pećina se nalazi u selu Lipa Dobrska, na udaljenosti od 5 km od centra Prijestonice Cetinje. Blizina centru Prijestonice Crne Gore, atraktivnim plažama Budve, kao i glavnom gradu, čine Lipsku pećinu lako dostupnom i idealno pozicioniranom za sve one koji žele da naprave kratak izlet u prirodu daleko od gradske gužve.