Lipska pećina ove godine dočekuje svoje goste od 1. juna. Budući da su vikendi idealni za izlete, obezbijedili smo popust od 50% na Pećinsku turu i za posljednje julske vikende kako bi naše lokalno stanovništvo moglo da nas posjeti po povoljnijim uslovima.

Iako u ponudi imamo dvije ture, posjetioci se najradije odlučuju za osnovnu, Pećinsku turu. Tura počinje sa parkinga ulaskom u vozić koji će vas odvesti do pećine. Iz vozića možete uživati u ljepoti pejzaža koji obuhvata dio Nacionalnog parka Skadarsko jezero i visoke vrhove Nacionalnog parka Prokletije i opustiti se u još uvjek prisutnom omamljujućem mirisu lipa.

Osvježenje kome ste se nadali dočekuje Vas na samom ulasku u pećinu zajedno sa vodičem spremnim da sa Vama podijeli istoriju nastanka i razvoja ovog oličenja prirodne ljepote Crne Gore.

Čim nogom kročite u pećinu, zaboravićete na ljetnju vrevu i prepustiti se unikatnom užitku.

Prilikom obilaska imaćete priliku da čujete kako je pećina nastala, kako je otkrivena i ko to u njoj pronalazi idealno stanište. Moći ćete da naučite kako se formiraju mnogobrojni pećinski ukrasi, kako se prema njima treba ophoditi i koliko su bili značajni i inspirativni za prve posjetioce, a obasjani suptilnom svjetlošću zasigurno će biti inspirativni i za Vas.

Iako se krećete pod zemljom okruženi kraškim kršem, širina pećinskih dvorana i galerija pruža neobičan osjećaj slobode.

Izlaskom iz pećine naši posjetioci ostaju preplavljeni utiscima. Reakcije su više nego pozitivne, očekivanja ispunjena, nerijetko premašena, a često sa nama podijele želju da se vrate i prošire iskustvo našom drugom ponudom, Avanturističkom pričom, koja je unikatna među mogućnostima za aktivni odmor u Crnoj Gori.

Svakoga dana na raspolaganju je pet termina za obilazak pećine sa početkom u 10:00, 11:30, 13:00, 14:30 i 16:00.

Potrebno je doći desetak minuta ranije da biste se komotno parkirali, uzeli ulaznice i smjestili se u vozić. Temperatura u pećini je konstantna tokom cijele godine, između 8 i 12 stepeni C, tako da je poželjno ponijeti sa sobom laganije jakne i zatvorenu obuću. Za sve koji dođu ranije ili su voljni da nakon obilaska pećine svoje utiske razmijene sa porodicom i prijateljima na licu mjesta, na raspolaganju Vam je i naš kafe-bar.

Da bismo ostali bezbjedni i spriječili širenje virusa korona, poštujemo mjere propisane od strane Nacionalnog koordinacionog tijela, te napominjemo da je nošenje maski obavezno.

Sve potrebne informacije možete pronaći na našem sajtu i stranicama na društvenim mrežama, a ukoliko imate dodatnih pitanja ili nedoumica, možete nas kontaktirati putem mejla ili telefona.