Zadovoljstvo nam je da smo i ove godine obnovili našu prvoaprilsku tradiciju otvaranja Lipske pećine za posjetioce. Sve ture počinju sa našeg parkinga na kojem se nalazi info pult gdje posjetioci mogu kupiti ulaznice.

  • Raspoložive ture u 2023. godini

I ove godine našim posjetiocima nudimo dvije ture. Pećinska tura, kao najtraženija, obuhvata vožnju vozićem od parkinga do pećine i nazad, te pješački obilazak uređenog dijela pećine u pratnji naših obučenih vodiča. Tura traje ukupno 60 minuta što je dovoljno vremena da se posjetioci prepuste unikatnom ambijentu podzemnog svijeta. Od maja do oktobra u ponudi je pet obilazaka dnevno sa početkom u 10:00, 11:30, 13:00, 14:30 i 16:00 časova; dok u aprilu i novembru imamo tri obilazka u 10:00, 12:00 i 14:00 časova.

Avanturistička priča pored Pećinske ture obuhvata i dio pećinskih kanala koji se nalaze van uređene staze. Ona je kao i do sada dostupna samo uz prethodnu rezervaciju.

Oduševljenje posjetioca pećinskim turama ne izostaje. Već šest godina za redom Lipska pećina je dobitnik sertifikata odličnosti koji kompanija TripAdvisor dodjeljuje na osnovu recenzija posjetilaca, a prošle godine se našla i u National Geographic Traveller časopisu.

Pored osjećaja divljenja i dobre atmosfere, prostrane dvorane u posebnim prilikama ispuni klasična muzika čiji zvuk upotpunjuje akustika kakva postoji samo u dubinama naše planete.

Lipska pećina je za posjete otvorena 13. jula 2015. godine. U proteklih 8 godina upriličili smo brojne događaje. Dok su jedni obilježavali nama važne datume – najčešće otvaranja nove sezone, drugi su organizovani za naše partnere i za njihove goste.

Najtraženijij događaji od strane agencija i kompanija su degustacije vina organizovane unutar pećine ali i degustacije praćene koncertom klasične muzike.

Više informacija o organizaciji prijema, degustacija vina/koncerata ili tim bildinga možete dobiti putem mejl adrese: info@lipa-cave.me ili pročitati na našem blogu.

Kroz boravak u Zaštićenom prirodnom dobru Lipska pećina, posjetioci saznaju o postanku i stvaranju pećina, među sobom dijele iskustvo posjte, jačaju prijateljstva i poznansta, a nakon ture druženje se nastavlja u našem kafe baru koji je smješten na parkingu. Pogled na netaknutu prirodu u daljini i sasvim novi ambijent protkan mediteranskom udobnošću, čine iskustvo posjete lokalitetu Lipske pećine još unikatnijim.